Stoelmassage

TouchPro® stoelmassage

De TouchPro® stoelmassage is ontspannend voor nek, schouders, rug, armen en handen. Na deze stoelmassage kan de deelnemer weer volledig ontspannen en met nieuwe energie aan het werk.

 

De TouchPro® stoelmasseur

De TouchPro® stoelmassage wordt gegeven door een stoelmasseur die de vierdaagse workshop van TouchPro® Europe met succes heeft afgerond, beschikt over de bijbehorende licentie en praktijkervaring heeft opgedaan. De stoelmasseur geeft een standaard bedrijfsmassage, die altijd volgens dezelfde principes en in dezelfde volgorde wordt uitgevoerd. TouchPro® stoelmasseurs zijn niet opgeleid in de onderliggende principes van de stoelmassage en voor het behandelen van gezondheidsklachten.

 

TouchPro® Europe

TouchPro® Europe is de naam van de stoelmassage sequens, exclusief gebracht door On Site Massage® Nederland - TouchPro® Europe; opgericht in 1993 door Rob’n Cappel (directeur en senior trainer). Gebaseerd op 1300 jaar van Japanse massagetraditie hebben de diversiteit en de effectiviteit van de TouchPro® Europe stoelmassage er mede voor gezorgd dat het de meest gebruikte vorm van stoelmassagetechniek is in Europa. Rob’n Cappel werd op 13 juni 1956 geboren in Shreveport, Louisiana. Al op jonge leeftijd is zij geïnspireerd geraakt in de helende en preventieve werking van lichaamswerk en heeft zij verschillende programma’s gevolgd: van voedingsleer en sportmassage tot Anma massage om zich zo uiteindelijk te specialiseren in On Site Massage®.

Zij introduceerde al in 1993 de On Site Massage® in Nederland. Nederland was er duidelijk nog niet klaar voor, vele deuren bleven gesloten, sommige gingen open, maar werden met een harde smak weer dichtgegooid. Overtuigd van de positieve effecten van de massage en gesteund door de resultaten in Amerika hield zij echter vol. Langzaam kreeg haar werk aandacht in kranten en op radio en televisie.
In 1995/1996 kwam de ommekeer. Na vele jaren van training te hebben gevolgd werd zij de eerste TouchPro® Europe trainer werkzaam in Europa. Dit gaf haar de kans om zelf masseurs op te leiden om zodoende een netwerk van kwalitatief goed opgeleide stoelmasseurs te vormen. Niet langer hoefde zij alleen de markt te overtuigen over de positieve effecten van de TouchPro® Europe stoelmassage.

Maandelijks werden er trainingen gegeven en al snel groeide het netwerk, van 32 gecertificeerde stoelmasseurs in 1997 tot ruim 1200 in 2010. Al deze stoelmasseurs werken volgens de TouchPro® Europe methode. TouchPro® Europe stoelmassage is de meest toegepaste en onderzochte vorm van stoelmassage. De stoelmasseurs aangesloten bij TouchPro® Europe voldoen allen aan de kwaliteitseisen die TouchPro® Europe aan haar licentiehouders oplegt. Jaarlijks wordt hun kwaliteit getest door middel van speciale trainingen (oefensessies) of een herexamen. Zo is een ieder die de stoelmassage wenst te ontvangen verzekerd van een goede professioneel uitgevoerde massage.

Waar in 1996 de deuren nog gesloten bleven staan zij nu wagenwijd open; in honderden bedrijven in Nederland, maar ook daar buiten, wordt de TouchPro® Europe stoelmassage op regelmatige basis uitgevoerd.

Sinds 1993 heeft On Site Massage® Nederland/TouchPro® Europe duizenden masseurs opgeleid in de techniek en marketingstrategieën van de stoelmassage. Ze trainen masseurs in Noorwegen, Spanje, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Aruba, Italië en Nederland. Door overal workshops te geven en te luisteren naar de ervaringen van onze studenten en cliënten weten ze beter dan wie dan ook wat werkt en waarom.